Om af te vallen moet je gezond eten, lekker bewegen en vooral: bijhouden wat je eet. De meeste mensen zijn veel te optimistisch over de inname van calorieën. Ze denken dat ze gezonder eten dan ze doen. Het bijhouden van je eetgewoonten helpt om inzicht te krijgen in je gedrag en het aan te passen. Dat leerde ik wel toen ik begon met vermageren bij Weight Watchers. Ik leerde daar niet alleen tellen via het handige puntensysteem, maar kon ook mijn progressie bijhouden in hun handige afvallen app. In deze app zie je precies wat je hebt gegeten en op een dag of in de week nog kunt eten. Daarnaast zie je hoeveel je al bent afgevallen en of je al in de buurt komt van je streefgewicht. De app heeft me enorm geholpen bij het vermageren. Ik raakte elke dag weer gemotiveerd om mijn best te doen en gezonde keuzes te maken. De recepten, persoonlijke begeleiding en trainingsschema’s voor gezond bewegen deden de rest. Ik ben al een paar kilo kwijt sinds ik ben begonnen en ik ben niet van plan weer aan te komen!

Gezond vermageren 

Wat mij overtuigde om te kiezen voor Weight Watchers was de aanpak. Ik had al eerder geprobeerd te vermageren maar dat lukte niet. Ik maakte het mezelf veel te moeilijk, wilde te snel afvallen. Daardoor viel ik steeds terug in oude gewoonten. Bij Weight Watchers krijg je allerlei handige hulpmiddelen en ligt de focus op gezond vermageren. Dat betekent dat je niet te snel afvalt en je ook kijkt naar andere factoren, zoals slaap, ontspanning en beweging. Jezelf niet uithongeren om te vermageren, maar gezond eten en lekker genieten. Met het puntensysteem, waar Weight Watchers om bekend staat, kun je wekelijks ook wat lekkers nemen zonder dat je gewichtsverlies in gevaar komt. Je valt met deze methode desondanks alsnog tot een kilo per week af, dus langzaam gaat het zeker niet. 

Eenvoudig starten

Ik vond het best spannend om te beginnen met het Weight Watchers programma. Gelukkig kun je in het begin gebruik maken van een startersprogramma waarmee je geleidelijk kennismaakt met de methode. Je leert bij te houden wat je eet en je kunt kennismaken met andere onderdelen, waardoor je na een paar weken als vanzelf de methode toepast. Ik zag snel resultaat, wat me enorm motiveerde om door te gaan. En dat is nu nog steeds zo. Ik heb er echt plezier in gekregen om gezonder te leven.

Laatste berichten

Wat je misschien ook leuk vindt

Een lunch box om mee te nemen

Als je vaak dagjes weg bent, is het handig om een lunch box aan te schaffen. Op deze manier kun je altijd je eigen...

Waarom plastische chirurgie zo populair is

Niet alleen bekende Hollywoodsterren of de Kardashians lagen al (meer dan) eens onder het mes, maar nu merk je ook in je persoonlijke omgeving...

Basketballen is een uitlaatklep

Verschillende sporten worden in onze vrije tijd uitgeoefend, zoals voetbal en tennis, maar er zijn ook veel mensen die in de weekenden gaan basketballen...