Succesvol vermageren doe je zo

Om af te vallen moet je gezond eten, lekker bewegen en vooral: bijhouden wat je eet. De meeste mensen zijn veel te optimistisch over de inname van calorieën. Ze denken dat ze gezonder eten dan ze doen. Het bijhouden van je eetgewoonten helpt om inzicht te krijgen in je gedrag en het aan te passen. Dat leerde ik wel toen ik begon met vermageren bij Weight Watchers. Ik leerde daar niet alleen tellen via het handige puntensysteem, maar kon ook mijn progressie bijhouden in hun handige afvallen app. In deze app zie je precies wat je hebt gegeten en op een dag of in de week nog kunt eten. Daarnaast zie je hoeveel je al bent afgevallen en of je al in de buurt komt van je streefgewicht. De app heeft me enorm geholpen bij het vermageren. Ik raakte elke dag weer gemotiveerd om mijn best te doen en gezonde keuzes te maken. De recepten, persoonlijke begeleiding en trainingsschema’s voor gezond bewegen deden de rest. Ik ben al een paar kilo kwijt sinds ik ben begonnen en ik ben niet van plan weer aan te komen!

Gezond vermageren 

Wat mij overtuigde om te kiezen voor Weight Watchers was de aanpak. Ik had al eerder geprobeerd te vermageren maar dat lukte niet. Ik maakte het mezelf veel te moeilijk, wilde te snel afvallen. Daardoor viel ik steeds terug in oude gewoonten. Bij Weight Watchers krijg je allerlei handige hulpmiddelen en ligt de focus op gezond vermageren. Dat betekent dat je niet te snel afvalt en je ook kijkt naar andere factoren, zoals slaap, ontspanning en beweging. Jezelf niet uithongeren om te vermageren, maar gezond eten en lekker genieten. Met het puntensysteem, waar Weight Watchers om bekend staat, kun je wekelijks ook wat lekkers nemen zonder dat je gewichtsverlies in gevaar komt. Je valt met deze methode desondanks alsnog tot een kilo per week af, dus langzaam gaat het zeker niet. 

Eenvoudig starten

Ik vond het best spannend om te beginnen met het Weight Watchers programma. Gelukkig kun je in het begin gebruik maken van een startersprogramma waarmee je geleidelijk kennismaakt met de methode. Je leert bij te houden wat je eet en je kunt kennismaken met andere onderdelen, waardoor je na een paar weken als vanzelf de methode toepast. Ik zag snel resultaat, wat me enorm motiveerde om door te gaan. En dat is nu nog steeds zo. Ik heb er echt plezier in gekregen om gezonder te leven.

Laatste berichten

Wat je misschien ook leuk vindt

Fietsen in de winter: hoe onderhoud je je training?

Iedereen is een fervente sporter wanneer we tijdens lange dagen kunnen genieten van de zon op onze snoet, toch? In de winter is sporten...

Vitaminen en mineralen: vaak voorkomende tekorten

Iedereen weet ondertussen wel hoe een gezond en gevarieerd dieet eruit moet zien: veel groenten en fruit, aangevuld met volkoren producten voor extra vezels...

Kies voor een gehoorapparaat dat goed bij uw oren past

Goed kunnen horen is voor iedereen natuurlijk erg belangrijk. Toch is het helaas niet voor alle personen weggelegd om op de best mogelijke manier...