De voordelen van LED panelen

Op zoek naar de juiste verlichting? Wellicht zijn LED panelen wel het soort licht dat je zoekt. Of je nu zoekt naar verlichting voor een kantoorpand, school of zelfs voor je woning, LED panelen bieden professioneel, strak licht van hoge kwaliteit. En dankzij de veelzijdigheid kun je LED panelen in verschillende ruimtes plaatsen voor het gewenste effect. De mogelijkheden met LED verlichting zijn eindeloos, evenals de voordelen!

Wat zijn LED panelen?

Een LED paneel is een plaat (meestal vierkant) waar zogeheten LED chips zijn ingebouwd. Met deze chips wordt het licht gelijkwaardig verspreidt en biedt het hoogwaardige verlichting voor iedere ruimte. Ook is LED energiezuinig en gaat het lang mee. LED panelen 60×60 zijn ideaal voor systeemplafonds vanwege de vierkante vorm die perfect afgemeten zijn met dit type plafond. Maar je kunt ze ook gebruiken om bestaande TL armaturen te vervangen. Het fijne aan LED panelen is dat ze onderhouds- en stofvrij zijn en een mooie egale lichtopbrengst hebben.

Waar plaats je LED panelen?

LED panelen kun je overal plaatsen. Ze worden voornamelijk veel gebruikt in kantoorpanden en scholen, maar tegenwoordig kom je ze ook steeds vaker tegen in het huiselijk interieur. De standaard LED panelen hebben een strakke uitstraling en bieden zeer professioneel en helder licht. Dit maakt ze zo geliefd bij bedrijven. Maar je kunt ook kiezen voor LED panelen met ingebouwde dimmer. Deze zijn zeer geschikt voor in huis, zeker als je een woning hebt waar weinig daglicht binnen komt. Een ruimte in huis waar LED goed gebruikt kan worden, is bijvoorbeeld de keuken. Als je bezig bent met het bereiden van maaltijden, wil je tenslotte wel dat het aanrecht waar je op werkt goed verlicht is.

De voordelen van LED panelen op een rijtje

Als je nog niet zeker weet of LED panelen iets voor jou zijn, dan heb ik hier nog even de voordelen ervan op een rij gezet:

  • LED panelen zijn energiezuinig. Je kunt tot maar liefst 90% energie besparen ten opzichte van een gewone lamp. Dit zul je terug zien op de energierekening.
  • LED panelen gaan zeer lang mee. Het gemiddelde LED paneel heeft gemiddeld tot wel 40.000 branduren. Om een vergelijking te geven: een reguliere TL armatuur gaat bijvoorbeeld maar 12.000 branduren mee. Het verschil is dus aanzienlijk!
  • Het licht van een LED paneel flikkert niet. Het kan enorm storend zijn als de verlichting in een ruimte constant aan het flikkeren is. LED panelen zijn ‘flikkervrij’, wat inhoudt dat je dit probleem dus niet zult hebben.
  • LED panelen komen in standaard afmetingen, bijvoorbeeld 60×60. Dit houdt in dat ze gemaakt zijn om perfect in systeemplafonds te passen. Dit maakt dat ze zo’n geliefde keuze zijn voor ruimtes met systeemplafonds, zoals scholen en bedrijven.
  • Ze zijn gemakkelijk schoon te maken en onderhoudsvrij!

Laatste berichten

Wat je misschien ook leuk vindt

Je geld beleggen, welke mogelijkheden heb je?

Geld speelt een belangrijke rol in onze samenleving. Niet iedereen vindt dit even leuk, maar het is toch echt zo. Daarom is het van...

Net een motor gekocht? Sluit een motorverzekering af!

Heb je net een nieuwe motor gekocht waar je super blij mee bent? Dan wil je er natuurlijk snel een ritje op maken. Wanneer...

5 copywritingtips voor jouw webshop

Verkopen op je webshop dat doe je niet alleen met geweldige producten en uitmuntende diensten, je doet het ook met aantrekkelijke beelden én met...