Mijn interesse in de herenmode

Sinds een aantal jaren ben ik mij steeds meer gaan verdiepen in de mode in Nederland. Ik vind dit namelijk een heel interessant onderwerp. Het is voor mijn gevoel ook een heel breed en belangrijk concept in ons leven. Mode draait niet alleen om wat er op dat moment trendy is, maar ook hoe iemand zich kleed en hoe hij of zij dat weet te combineren met andere kledingstukken. Wat mij heel erg opviel is dat er voor vrouwen veel meer keuze en verscheidenheid tussen verschillende kledingstukken zit. Voor vrouwen zijn er wel duizenden verschillende printjes voor jurken te vinden. Bloemetjes, streepjes, vogeltjes, ruitjes en nog veel meer. Dan hebben we het alleen al over jurken, terwijl vrouwen ook nog eens keuze hebben voor kleine rokjes, lange rokken, jumpsuits, legging en broeken. Ik vind dit overweldigend veel. In tegenstelling tot de heren kleding.

Verschillende keuzes binnen de herenmode

Bij de herenkleding heb ik namelijk het gevoel dat er veel minder keuze is in wat voor type kledingstuk zij willen dragen voor hun benen. In grote lijnen bestaat de herenmode namelijk uit lange broeken, korte broeken en broeken van een pak. Ik bedacht dat ik mij verder wilde gaan verdiepen in de bovenstukken die een man kan dragen. Daar is namelijk voor mijn gevoel veel meer keuze in. Ik ben online opzoek gegaan en kwam veel verschillende soorten bovenkleding tegen. Alleen al in het onderdeel truien kan je als modeliefhebber helemaal verdwalen. Voor mannen heb je namelijk truien met een capuchon, een zogeheten hoodie. Wanneer hier dan een rits in zit is het een vest. Dit zijn de iets meer casual truien en vooral voor de jonge heren. Wanneer men zich netjes wil kleden zijn er tal van mogelijkheden. Bijvoorbeeld een coltrui. Dit is een trui met een hogere col, dit is een stuk stof rondom de hals. Dit kan netjes staan en ook onder een spencer gedragen worden. 

Mij nog verder verdiepen

Hier komt ook mijn interesse in de modewereld heel erg om hoog, mensen hebben vaak een eigen smaak en combineren kledingstukken op de manier hoe zij het mooi vinden. Of op een manier dat ze iets willen uitstralen. Verder dragen veel zakenmannen een heel pak. Of een nette broek met een colbert daarboven. Vooral bij een pak of colbert is het heel belangrijk dat de man een goede maat kiest. Het is namelijk de bedoeling dat deze beide heel goed aansluiten om het lichaam van de man. Colberts en pakken kunnen daarom ook het beste op maat gemaakt worden voor het beste resultaat. Ik ben erachter gekomen dat ik de herenmode heel interessant vind en mij hier nog verder in ga verdiepen en hoop mensen goede advies te kunnen gaan geven. 

Stay in the Loop

Get the daily email from CryptoNews that makes reading the news actually enjoyable. Join our mailing list to stay in the loop to stay informed, for free.

Latest stories

- Advertisement - spot_img

You might also like...