De leukste uitgaansgelegenheden van Antwerpen

Wij Belgen zeggen vaak ‘op café gaan’ of een ‘feestje pakken’ zoals de Nederlanders dat ook doen, wanneer ze het hebben over uitgaan in België. Natuurlijk is een van de leukste steden van België, Antwerpen. Deze bruisende stad zit barstenvol uitgaansgelegenheden en in dit artikel bespreken we een aantal van de leukste feestjes, clubs en kroegen om naartoe te gaan. Wanneer je als Nederlander naar Antwerpen komt voor een feestje, houdt er dan rekening mee dat Belgen zich over het algemeen iets netter kleden wanneer ze uitgaan dan Nederlanders. Je kunt dus geweigerd worden bij een club wanneer je bijvoorbeeld sneakers draagt.

Het Zuid

Een zeer populaire uitgaansbuurt waar heel veel mensen graag gaan stappen is het Zuid. In deze uitgaansbuurt gaan mensen bijvoorbeeld graag naar Café Local. Café Local is welbekend in Antwerpen en eigenlijk in heel België. Dit is een café waar je tot in de vroege uren door kunt feesten. Daarnaast is het ook nog eens zo dat elke eerste zondag van de maand je er kunt genieten van Spaanse muziek tijdens de Salsa Domingo.

Het oude centrum

Als je graag een kroegentocht wilt doen is het een goed idee om dit op en om de bekende Grote Markt van Antwerpen te doen. Je zult er een zeer gezellige sfeer vinden en omringd zijn door authentieke en imposante panden. Dit is ook een locatie waar je veel toeristen en internationale mensen zult vinden mocht je graag je horizon verbreden. Er zijn veel bruine kroegen waar je de verschillende speciaal bieren kunt proeven die België te bieden heeft.

IKON

Wil je in plaats van kleine kroegen, naar een echte grote club? Dan is je beste keuze om Ikon te gaan. De club heeft een zeer grote dansvloer waar je vaak pompende beats vindt. Natuurlijk is Ikon niet de enige club in de stad, maar als je een liefhebber bent van club en dance dan is Ikon wel echt de beste optie. Er worden in deze club fantastische feesten gegeven waar sommige van de meest beroemde dj’s op afkomen. De feesten gaan ook vaak tot wel zes uur door. De club bevindt zich ook nog eens vlakbij de megabioscoop Kinepolis. Dus je kunt ook nog voordat je begint met stappen een film pakken.

Feest verantwoordelijk

Natuurlijk is het altijd belangrijk om verantwoordelijk te feesten. Drink niet te veel en drink helemaal geen druppel wanneer je nog moet rijden. Vermijdt ook drugs aangezien het tot verslaving kan leiden. Merk je dat je een probleem hebt, zoek verslavingszorg op.

Laatste berichten

Wat je misschien ook leuk vindt

Waar ga jij op reis?

Soms moet je even ontsnappen aan de dagelijkse sleur. Voor een paar weekjes niet meer vroeg op moeten om naar werk te gaan en...

Backpacken en roadtrippen met je hond

Een hond is een deel van het gezin. Het dier hoort bij jou, bij je partner en is de trouwste vriend van je kinderen....

Beleef een geweldige tijd met een stedentrip in Venetië

Iedereen heeft wel een lijstje met plekken die men graag nog een keertje wil gaan bezoeken. Het bijhouden van deze lijstjes is absoluut aan...