Afgelopen week was het heel erg slecht weer in de regio. Storm, onweer en zware regen gingen gepaard met omvallende bomen, weggeblazen daken en gesneuvelde elektriciteitspalen. Veel auto’s en huizen hebben het onderspit moeten delven. Zo ook mijn dakraam. Ik lag te slapen op het moment dat ik ineens wakker werd van een hele hard klap, en voor ik het wist lagen er overal glassplinters en takken. Er was een boom bij mij naar binnen gewaaid. Hoe ik dit probleem heb opgelost? Lees snel verder!

De volgende ochtend

Uiteraard ben ik niet meer gaan slapen. Dat was een beetje lastig geworden met dat open raam in de slaapkamer. De regen stroomde naar binnen en alles werd nat. En dat midden in de nacht. Gelukkig kon ik snel terecht bij Glaspunt.

Ik had ’s nachts natuurlijk al even gezocht op het internet naar opties om mijn raam te laten repareren. Ik kwam al gauw uit bij deze glaszetter. De volgende ochtend heb ik zo vroeg als maar kon contact gezocht. Zij adviseerden mij om dubbel glas te laten zetten. Dit vond ik in het begin een beetje een gek idee voor een dakraam, maar mij werd geadviseerd om het toch te doen voor de juiste isolatiewaarden.

Zo gezegd, zo gedaan

Dezelfde dag kon alles al in gang worden gezet. De glaszetter die ik had gesproken aan de telefoon kwam ook mijn raam vervangen. Dat was erg fijn, want ik hoefde nu niet meer uit te leggen wat er was gebeurd en hoe de schade was ontstaan.

Hij vertelde mij dat hij al zo’n 15 jaar in het vak zat en dat hij daarom op deze manier te werk kon gaan. ook heeft hij mij wat voordelen over dubbel glas verteld. Aan de telefoon had hij uiteraard al toegelicht dat dubbel glas goed is voor de isolatiewaardes van het huis. Hier kwam nog bij dat de ook op de energiekosten bespaart wanneer je dubbel glas neemt. Dat is altijd mooi meegenomen!

Verder helpt het dubbele glas blijkbaar ook ontzettend goed tegen geluid. Omdat ik best wel vaak last heb van geluidsoverlast van mijn buren, en ik aan de weg woon, was dit erg fijn om te horen. Hij legde mij uit dat hoe meer lucht er tussen de platen zit, hoe beter de geluidsisolatie is!

Al met al duurde het zetten van het glas niet meer dan een halve dag. Het was eigenlijk zo voorbij. Omdat we tegenwoordig thuis kunnen werken was het voor mij ook alsof de dag zo voorbij vloog. De volgende keer dat ik weer glas moet laten zetten weet ik bij wie ik moet zijn.