Alles wat je nodig hebt voor een roadtrip

Gezien de huidige situatie omtrent het coronavirus, zijn de opties om op vakantie te gaan maar beperkt. Een verre vakantie naar een tropisch eiland zit er voorlopig in ieder geval niet in. Veel mensen hebben daarom besloten om het dichter bij huis te zoeken. Roadtrips zijn deze zomer dan ook erg populair. Ook zelf ga ik twee weken lang met een camper door Duitsland reizen. In deze blog geef ik tips over wat je allemaal mee moet nemen op een roadtrip in Europa. 

Een warme jas

Net zoals we het gewend zijn in Nederland, kan het weer tijdens een roadtrip in Europa heel wisselvallig zijn. Op sommige plekken kan het heel warm zijn in de zomer, zoals in Spanje of Frankrijk. Er zijn echter ook genoeg plekken Europa waar het erg fris kan worden. In de bergen kan het bijvoorbeeld echt flink koud zijn. En zelf in de warmere gebieden koelt het ‘s avonds vaak nog flink af. Daarom is het belangrijk dat je op een roadtrip een warme en dikke jas bij je hebt. Het beste is om een jas mee te nemen die ook nog winddicht is, voor tijdens wandelingen of uitstapjes. Zelf draag op zulke vakanties graag mijn Krakatau jas. Krakatau jassen zijn heerlijk warm en ook nog eens winddicht. Als ik deze mee heb op vakantie ben ik goed voorbereid voor koude avonden en wandeltochten in de bergen. 

Goede schoenen

En roadtrip maak je natuurlijk niet om alleen maar in de auto te zitten. Je komt langs prachtige natuurgebieden, schattige dorpjes en mooie steden. Op deze leuke plekken wil je uiteraard even de tijd nemen om je ogen uit te kijken en bezienswaardigheden te bezoeken. Hier komen dan ook vaak lange wandelingen aan te pas. Een must voor je roadtrip is dus om goede schoenen mee te nemen waar je lang op kan lopen. De schoenkeuze is ook afhankelijk van waar je heen gaat. Als je bijvoorbeeld naar een gebied gaat waar veel bergen zijn, is het verstandig om schoenen aan te schaffen die ook geschikt zijn voor het maken van bergwandelingen. 

Genoeg vermaak voor onderweg

De lange uren in de auto is iets wat veel mensen toch wel een groot nadeel vinden aan een roadtrip. En dat is niet gek, want op de snelweg valt er nou eenmaal niet zoveel te zien. Daarom is het belangrijk dat je genoeg vermaak bij je hebt voor onderweg. Zorg voor een uitgebreide muzieklijst, zodat de bestuurder van de auto ook een beetje kan meegenieten. Daarnaast kun je allerlei spelletjes meenemen voor als je niet achter het stuur zit. Tot slot is het altijd een aanrader om een goed boek mee te nemen, voor in de auto of gewoon voor ‘s avonds in je tentje.

Laatste berichten

Wat je misschien ook leuk vindt

Waar ga jij op reis?

Soms moet je even ontsnappen aan de dagelijkse sleur. Voor een paar weekjes niet meer vroeg op moeten om naar werk te gaan en...

Backpacken en roadtrippen met je hond

Een hond is een deel van het gezin. Het dier hoort bij jou, bij je partner en is de trouwste vriend van je kinderen....

Beleef een geweldige tijd met een stedentrip in Venetië

Iedereen heeft wel een lijstje met plekken die men graag nog een keertje wil gaan bezoeken. Het bijhouden van deze lijstjes is absoluut aan...