Backpacken en roadtrippen met je hond

Een hond is een deel van het gezin. Het dier hoort bij jou, bij je partner en is de trouwste vriend van je kinderen. Mensen hechten zich – terecht – aan hun hond, want een hond is een trouw soort gezelschap. Dus waarom zou je je hond niet meenemen op vakantie? Waarom zou je het dier thuis laten als er zoveel verschillende opties zijn om met je hond op vakantie te gaan? 

Toegegeven, je kan niet alles doen met een hond. High end hotels accepteren meestal geen huisdieren op de kamer, net zoals dure restaurants geen honden toelaten. Je zal je reis dus een beetje moeten aanpassen als je je trouwe viervoeter mee wil nemen. Backpackreizen en roadtrips zijn eerder geschikt voor een reis met je hond. En eerlijk? Die zijn vaak leuker dan een bezoek aan een chic hotel. 

De voorbereiding

Om met je hond te reizen, heb je een zekere voorbereiding nodig. Een hond is een levend wezen en heeft daarom bepaalde noden. Het dier moet niet alleen veilig kunnen reizen, maar je lieveling moet ook kunnen eten en drinken op regelmatige tijdstippen.

Daarnaast moet je er goed over nadenken welke reizen geschikt zijn voor je hond. Ga niet roadtrippen met een hond die bang is van auto’s of kampeer niet in een tent met een hond met veel energie. Daarnaast hou je best ook rekening met de manier waarop je hond met vreemde mensen omgaat. Wordt hij bang, agressief, of vindt dit dier het net leuk om andere mensen te ontmoeten? 

De juiste uitrusting

Wanneer je met je hond reist, moet je wat materiaal meenemen. Een goede leiband die je zowel lang als kort kan houden is alvast een goede start, want je hond mag wellicht niet overal los lopen. Maar je zal ook andere dingen nodig hebben, zoals hondenschoenen wanneer je een land met een erg warm of erg koud klimaat bezoekt. Hondenpootjes zijn dan ook erg gevoelig, dus je trekt je viervoeter maar beter sokjes of schoenen aan.

Veel hangt natuurlijk ook af van het hondenras. Een husky kan je zonder problemen in de sneeuw laten lopen, terwijl een windhond juist een gepaste jas voor een hond nodig heeft. Zorg er dus voor dat je goed weet wat jouw hond nodig heeft. 

Volop genieten van je vakantie

Op vakantie gaan met je hond vereist wat oefening. Zowel jij als je hond moeten wennen aan een nieuwe situatie. Let goed op je hond en probeer bij te leren. Houdt je hond van de gezellige drukte van een stad of is het dier eerder comfortabel in een stil bos? Stel je reizen op elkaar af en voor je het weet lijkt het alsof je nooit wat anders hebt gedaan. 

 

Laatste berichten

Wat je misschien ook leuk vindt

Waar ga jij op reis?

Soms moet je even ontsnappen aan de dagelijkse sleur. Voor een paar weekjes niet meer vroeg op moeten om naar werk te gaan en...

Beleef een geweldige tijd met een stedentrip in Venetië

Iedereen heeft wel een lijstje met plekken die men graag nog een keertje wil gaan bezoeken. Het bijhouden van deze lijstjes is absoluut aan...

Maak de seks spannender en intenser met glijmiddel!

Seks, iedereen heeft het, maar toch wordt er nog er weinig over gesproken. Daarentegen is het wel belangrijk dat je de juiste stappen neemt,...