Een tweedehands Toyota of BMW kopen? Dit is waarop je moet letten!

Ben je op zoek naar een gebruikte Toyota of BMW? Met de prijs van gas in steile opmars en de groeiende kosten van wagens tout court, is dat inderdaad een auto waarover je al eens wilt nadenken. Zoals altijd, kun je op die manier een auto van goede kwaliteit krijgen voor een fractie van wat je er nieuw voor zou betalen. Er zijn echter een paar dingen waar je best rekening mee houdt voordat je zo’n auto  koopt. Hier alvast een paar tips.

Vóór je jouw tweedehands Toyota Hilux koopt…

Voor alle duidelijkheid: Dit is niet het typische 'Oud versus Nieuw'-debat. Voor sommigen is gloednieuw niet altijd een optie. We helpen je hierbij graag op weg richting de juiste tweedehands Toyota Hilux. Het is niet altijd eenvoudig om een Toyota Hilux tweedehands te vinden in ons Belgenlandje. Zoek je bovendien een exemplaar met weinig kilometers? Dan zoek je best bij professionele dealers. Meer een stadsmens? Overweeg dan zeker een vlotte stadswagen zoals de BMW serie1 tweedehands!

Waarop moet je letten?

Onderhoudsgeschiedenis

Idealiter wordt het voertuig dat je koopt geleverd met een volledig gedocumenteerde onderhouds- en reparatiegeschiedenis. Dit geeft jou een idee of de auto is onderhouden… en of hij met gepaste zorg werd bejegend. Hoewel dit geen onfeilbare manier is om te zien of de auto in perfecte staat verkeert, toont het je toch eventuele reparaties die de wagen tijdens z’n levensduur onderging. Daarnaast zal het ook de laatste bandenwissel, distributieriemen, enz. aantonen. Het geeft je bovendien een idee van eerdere problemen die het voertuig heeft gehad en dingen waar jij mogelijk rekening mee moet houden.

Controleer de motor grondig

De Toyota Hilux wordt geleverd in zowel benzine- als dieselvarianten en afhankelijk van de motor die je kiest, kunnen er in de loop van de tijd verschillende problemen optreden. Is de motor schoon? Dieselmotoren die niet regelmatig worden schoongemaakt vergaren stof, vuil en roet. Dit kan de onderdelen van de motor beschadigen en vervolgens ook de prestaties aantasten.

Gebruikssporen van een werkpaard

Een Toyota Hilux wordt vaak gebruikt als een werkpaard. Vele eigenaars gebruiken hem offroad en behoorlijk intensief. Dat is op zich geen probleem, maar het betekent wel dat je als potentiële koper best wat extra aandacht besteedt aan mogelijk gevolgen van een dergelijk zwaar leventje. Roest, veringen, oliepomp… de typische zaken die lijden onder dit afbeulen, kunnen de levensduur verkleinen. Koop je jouw tweedehands auto bij een gecertificeerd autoverkoper? Dan is dit allemaal voor jou geregeld en krijg je ook de gepaste garantie.

 

Laatste berichten

Wat je misschien ook leuk vindt

Hoe bouw je je eigen wijnkelder?

Een nieuw jaar, een nieuw project! Zit jij aan het begin van het jaar ook boordevol nieuwe ideeën en wil jij dan graag je...

Alles over elektrische fietsen 

Een elektrische fiets is een ideaal vervoermiddel voor velen. De fietsen zijn de laatste jaren enorm bekend geworden en je ziet er inmiddels veel...

Wat denken muziekliefhebbers van de harry potter-spreuk die dingen laat zweven?

Het Harry Potter-universum heeft een grote invloed gehad op de verbeelding van muziekliefhebbers. Met de magische spreuken die dingen laten zweven, heeft Harry Potter...