Ben je op zoek naar een gebruikte Toyota of BMW? Met de prijs van gas in steile opmars en de groeiende kosten van wagens tout court, is dat inderdaad een auto waarover je al eens wilt nadenken. Zoals altijd, kun je op die manier een auto van goede kwaliteit krijgen voor een fractie van wat je er nieuw voor zou betalen. Er zijn echter een paar dingen waar je best rekening mee houdt voordat je zo’n auto  koopt. Hier alvast een paar tips.

Vóór je jouw tweedehands Toyota Hilux koopt…

Voor alle duidelijkheid: Dit is niet het typische 'Oud versus Nieuw'-debat. Voor sommigen is gloednieuw niet altijd een optie. We helpen je hierbij graag op weg richting de juiste tweedehands Toyota Hilux. Het is niet altijd eenvoudig om een Toyota Hilux tweedehands te vinden in ons Belgenlandje. Zoek je bovendien een exemplaar met weinig kilometers? Dan zoek je best bij professionele dealers. Meer een stadsmens? Overweeg dan zeker een vlotte stadswagen zoals de BMW serie1 tweedehands!

Waarop moet je letten?

Onderhoudsgeschiedenis

Idealiter wordt het voertuig dat je koopt geleverd met een volledig gedocumenteerde onderhouds- en reparatiegeschiedenis. Dit geeft jou een idee of de auto is onderhouden… en of hij met gepaste zorg werd bejegend. Hoewel dit geen onfeilbare manier is om te zien of de auto in perfecte staat verkeert, toont het je toch eventuele reparaties die de wagen tijdens z’n levensduur onderging. Daarnaast zal het ook de laatste bandenwissel, distributieriemen, enz. aantonen. Het geeft je bovendien een idee van eerdere problemen die het voertuig heeft gehad en dingen waar jij mogelijk rekening mee moet houden.

Controleer de motor grondig

De Toyota Hilux wordt geleverd in zowel benzine- als dieselvarianten en afhankelijk van de motor die je kiest, kunnen er in de loop van de tijd verschillende problemen optreden. Is de motor schoon? Dieselmotoren die niet regelmatig worden schoongemaakt vergaren stof, vuil en roet. Dit kan de onderdelen van de motor beschadigen en vervolgens ook de prestaties aantasten.

Gebruikssporen van een werkpaard

Een Toyota Hilux wordt vaak gebruikt als een werkpaard. Vele eigenaars gebruiken hem offroad en behoorlijk intensief. Dat is op zich geen probleem, maar het betekent wel dat je als potentiële koper best wat extra aandacht besteedt aan mogelijk gevolgen van een dergelijk zwaar leventje. Roest, veringen, oliepomp… de typische zaken die lijden onder dit afbeulen, kunnen de levensduur verkleinen. Koop je jouw tweedehands auto bij een gecertificeerd autoverkoper? Dan is dit allemaal voor jou geregeld en krijg je ook de gepaste garantie.

 

Laatste berichten

Wat je misschien ook leuk vindt

De lekkerste maaltijden makkelijk aan huis geleverd

Na een lange werkdag nog boodschappen moeten doen en koken, het is iets wat velen elke dag opnieuw als een hele opgave zien. Liever...

Je hond in de watten leggen doe je zo!

Is jouw hond naast trouw gezelschap en een wandelmaatje ook jouw beste vriend? Dan leg je hem wellicht supergraag in de watten. Dat doe...

Op een snelle manier je moto verkopen

Als jij jouw moto wil verkopen, dan komt daar veel bij kijken. Het kan zijn dat je hier hulp bij nodig hebt, om hierdoor...