Creëer de optimale werkplek bij je thuis

Sinds het begin van de coronacrisis is telewerk niet meer weg te denken uit onze maatschappij. Het is een verandering die zelfs na de pandemie nog zichtbaar zal zijn. Daarom is het cruciaal om een comfortabele en aangename werkplek bij je thuis te creëren. Dat zal je productiviteit alleen maar ten goede komen. Lees hier enkele tips!

Rustige ruimte 

Eerst en vooral spreek je best af met je gezinsleden of huisgenoten waar je ongestoord kan werken. Installeer je liever niet in de woonkamer, want daar is de verleiding groot om een babbeltje te slaan met al wie binnenkomt. Bovendien is het moeilijker om los te koppelen van je werk als je gewoon in dezelfde ruimte blijft zitten wanneer je werkdag afgelopen is. Dat kan gevaarlijk zijn voor je work-life-balance. Bij het kiezen van de ruimte let je indien mogelijk best ook op de lichtinval. Een optimale werkplek heeft veel ramen waardoor er veel natuurlijk zonlicht naar binnen schijnt. Dat zorgt voor een energieboost! Let wel dat je je niet voor een raam installeert, want dat wordt je computerscherm minder leesbaar. 

Investeer in kwaliteitsvolle meubels

Een heel belangrijke tip: bespaar niet op je meubels. Een kwalitatief bureau en de juiste bureaustoel staan aan de basis van een optimale werkplek. Bij een bureau moet je vooral letten op de hoogte. Je weet dat de tafelhoogte goed zit als je je armen zo kan leggen dat je ellebogen 90° vormen. Haast nog belangrijker is het om de juiste bureaustoel te hebben. Die heeft armleuningen en zorgt ervoor dat je je voeten plat op de grond kan zetten. Idealiter staan je heupen iets hoger dan je knieën waardoor je onderrug een betere houding aanneemt. Als je toch op een gewone stoel zit, plaats dan een kussentje tegen je rug zodat je wat hoger zit. 

Organiseer je goed

Werken gaat een stuk vlotter als je goed georganiseerd bent. Een ordelijke werkplek zorgt voor meer rust in je hoofd en een productiever werkritme. Leg daarom enkel wat je echt nodig hebt op je bureau zelf. Installeer een kast in je werkruimte met handig materiaal dat je leven makkelijker maakt: printpapier, woordenboeken, reservestylo’s en zelfs onderleggers voor je tafel. Al is het maar om te vermijden dat je vlekken maakt als je een tasje soep drinkt. Alles wat je werkplek proper en overzichtelijk houdt, is een must. 

Gezelligheid

Je besteedt veel tijd op je werkplek, dus het is heel belangrijk dat je je er thuis voelt. Maak het er dus gezellig. Vermijd om veel decoratie op je bureau zelf te plaatsen, maar hang wel wat mooie foto’s of posters op. Ook een mooie grote plant is altijd een goed idee!

Laatste berichten

Wat je misschien ook leuk vindt

Aalst, het walhalla voor ramen en deuren

Aalst, de Ajuinenstad, de plek waar Carnaval nog belangrijker is dan Kerstmis en Nieuwjaar tegelijkertijd. Hier wonen mensen die van feesten en gezelligheid houden,...

Het perfecte kussen voor zijslapers: ontdek het geheim van mline.be

Het perfecte kussen voor zijslapers: ontdek het geheim van mline.be Slapen is een belangrijk deel van ons leven en een goede nachtrust is essentieel voor...

Drie oplossingen voor een zomer zonder ongedierte

Vanaf nu tot laat in de herfst spenderen we het liefst elk vrij moment in de tuin. Heerlijk genieten! Toch zijn er twee dingen...