Leuke en unieke kraamcadeau ideeën om te geven bij een geboorte

Als je een kraamcadeau zoekt, dan wil je natuurlijk iets dat speciaal is. Iets dat de ouders zullen waarderen en gebruiken. Tevens hoeft een kraamcadeau niet heel duur te zijn om het toch speciaal te laten zijn. In dit blog geven we een aantal kraamcadeau ideeën die je kunt geven bij de geboorte van een baby.

Rugzak voor een kindje

Een kraamcadeau kan ook een praktisch cadeau zijn. Zo is een rugzak voor een kind perfect om mee te nemen onderweg. De belangrijke spullen die je nodig hebt voor de baby kun je hier dan in doen. De rugzak hoeft dus niet per se speciaal voor baby te zijn, maar ook handig voor de ouders. Zo zijn er tal van schattige ontwerpen en kun je ook de rugzak laten bedrukken met de naam.

Badjas of een badcape

Wanneer de baby klaar is met badderen, kunnen ze snel afkoelen. Een badjas of een badcape is dan ook zeer handig en daarmee uitermate geschikt als kraamcadeau. Het is ook fijn voor de ouders, want zij hebben dan iets om hun kleintje in te wikkelen. Wat ook nog extra leuk zou zijn is als je de badjas of badcape laat bedrukken met de naam van de kleine. Dan heb je zeker een uniek cadeau.

Rompertje of slabbetje

Een rompertje of slabbetje kun je altijd geven. Het is praktisch, maar ook heel schattig. De naam van de baby kun je erop laten drukken, dat maakt het extra speciaal. Je kunt kiezen uit allerlei leuke ontwerpen, dus er is vast wel iets dat bij de smaak van de ouders past of bij de stijl van de kinderkamer.

Mutsje of slofjes

Het is ook altijd handig om een mutsje of slofjes te geven. Dit kunnen de ouders gebruiken in de eerste levensfase. In het begin is het van belang dat als de ouders met het kindje naar buiten gaan het goed is ingepakt, zeker als het koud is. Ook hier kun je weer kiezen uit verschillende ontwerpen en kleuren, zodat er vast wel iets tussen zit wat bij het kindje past.

Herinneringskist

Een herinneringskistje is een kraamcadeau dat altijd goed ontvangen wordt. Hierin kunnen de ouders alle kleine spulletjes die hun kindje gebruikt in zijn of haar eerste levensfase bewaren als een mooie herinnering. Zo kunnen ze later alles terugzien en herinneren aan deze bijzondere tijd. Je kunt het kistje laten bedrukken met naam, geboortedatum of andere persoonlijke gegevens van het kindje. Super leuk cadeau dus!

Een kaartje om het compleet te maken

Een kraamcadeau is natuurlijk niet compleet zonder een kaartje. In het kaartje kun je iets leuks of aardigs schrijven over de baby en de ouders. Zo weet je zeker dat het kraamcadeau helemaal af en uniek is.

Laatste berichten

Wat je misschien ook leuk vindt

Cadeau ideeën voor kinderen vanaf zeven jaar oud

Hoe ouder je kind wordt, hoe lastiger het lijkt te worden om een goed cadeau te vinden. Vanaf een jaar of zeven ontdek je...

Met deze cadeautips voor mannen scoor je zeker

Het is weer zover, de verjaardag van je man, papa, broer, zoon of beste vriend is in zicht! Krijg jij, net zoals velen, een...

De Shush Biker Earplugs voor een veilige motorrit

Als motorrijder wil je altijd goed de weg op, hierom ben je natuurlijk altijd voorzien van verschillende veiligheidsmiddelen. Echter vergeten veel mensen dat er...