Cadeau ideeën voor kinderen vanaf zeven jaar oud

Hoe ouder je kind wordt, hoe lastiger het lijkt te worden om een goed cadeau te vinden. Vanaf een jaar of zeven ontdek je dat ze niet meer echt zitten te wachten op het zoveelste kleurrijke speelgoedje. Ze krijgen interesse in geheel andere dingen. Bovendien ligt immers het hele huis al vol met Playmobil, Lego, kleurboeken en meer. Zeker wanneer je meerdere kinderen met verschillende leeftijden hebt.

Wil jij dit jaar echts eens iets anders geven met Sinterklaas, Kerst, verjaardagen of gewoon zomaar? En heb je werkelijk geen idee waar je precies aan moet denken? Maak dan gebruik van de volgende  cadeau ideeën voor kinderen vanaf ongeveer zeven jaar oud. Zo wordt het kiezen van een goed cadeau makkelijker dan ooit tevoren.

TOPmodel spulletjes

Er is bijna geen enkel meisje (of jongen) die de charmes van de TOPmodel spulletjes kan weerstaan. De kleurrijke spullen en accessoires doen ieders hart op hol slaan. TOPmodel begon ooit met de verkoop van prachtige kleurboeken voor de wat oudere kinderen, maar beschikt inmiddels over een gehele collectie van allerlei mooie spulletjes. Van etuis tot lippenbalsems. Er is werkelijk van alles van te vinden en het is een ware hype op de meeste basisscholen. Met één van de spullen van TOPmodel doe je het dan ook altijd goed.

Rugzakken

Je komt nu ook langzaam op een leeftijd waarbij de kinderen niet alleen maar geïnteresseerd zijn in speelgoed, maar ook de pracht van praktische dingen gaan zien. Denk bijvoorbeeld aan een nieuwe rugzak voor het begin van het nieuwe schooljaar. Ze vinden het alleen maar mooi om een nieuwe en bovenal unieke rugzak te showen aan de hele klas. Kies bij voorkeur voor een extreem ludiek exemplaar op deze leeftijd. Denk bijvoorbeeld aan een stoffen panda als rugzak. Dat trekt direct de aandacht en laat jouw kind gegarandeerd glunderend het plein oplopen.

Vriendenboekjes

Met zeven jaar zit je kind waarschijnlijk in groep drie of vier. Dit is tegelijkertijd ook de leeftijd waarop vrienden een nog grotere rol in hun leven gaan spelen. Waar ze in de kleuterklassen nog een beetje rondfladderden en met iedereen een praatje aanknoopten, zien we nu echte goede vriendschappen ontstaan. Grote kans dat je kind ook steeds meer waarde gaat hechten aan deze vriendschappen. Dit is dan ook dé tijd om vriendenboekjes rond te geven. Leuk voor je kind om in te vullen, maar ook om terug te krijgen. Om te lezen wat een ander zo leuk vindt aan hem of haar.

Bovendien zijn vriendenboekjes ook gewoon hele leuke herinneringen voor later. Er zijn genoeg volwassenen die hun eigen vriendenboekjes ook nog hebben liggen en regelmatig doorbladeren. Leuk om terug te lezen en weer te ontdekken met wie je in die tijd omging en hoe en überhaupt of dit contact nu is.

Vriendenboekjes heb je tegenwoordig in alle soorten en maten. Het is wel zo leuk als dit past bij de huidige interesses van je kind. Zo wordt het helemaal een cadeautje om niet te vergeten. 

 

Laatste berichten

Wat je misschien ook leuk vindt

Met deze cadeautips voor mannen scoor je zeker

Het is weer zover, de verjaardag van je man, papa, broer, zoon of beste vriend is in zicht! Krijg jij, net zoals velen, een...

Leuke en unieke kraamcadeau ideeën om te geven bij een geboorte

Als je een kraamcadeau zoekt, dan wil je natuurlijk iets dat speciaal is. Iets dat de ouders zullen waarderen en gebruiken. Tevens hoeft een...

De Shush Biker Earplugs voor een veilige motorrit

Als motorrijder wil je altijd goed de weg op, hierom ben je natuurlijk altijd voorzien van verschillende veiligheidsmiddelen. Echter vergeten veel mensen dat er...