Planten en gewassen beschermen tegen bladhuis door larven van lieveheersbeestjes

Wanneer je met enige regelmaat overlast ondervindt van bladluis op je kamerplanten of in de moestuin, dan wil je natuurlijk dat er een middel is die dit kan verhelpen. Er is een middel dat de natuur een handje kan helpen en dat is het inzetten van larven van lieveheersbeestje.

Larven van lieveheersbeestjes

Larven van lieveheersbeestjes eten heel veel bladluizen op een dag. Daardoor is dit de ideale bestrijder van je bladluizen. Wanneer je de larven aanschaft dan zijn ze nog ontzettend klein waardoor ze nog genoeg ruimte hebben om in een paar weken tijd de bladluizen op te kunnen eten voordat ze als larve verpoppen tot een lieveheersbeestje. In deze weken heb je dus geen omkijken meer naar de  bladluizen in je planten en gewassen! Het aanschaffen van deze larven is zeer eenvoudig, want je kunt ze online bestellen. Je ontvangt de larven in een bepaalde hoeveelheid, bijvoorbeeld van 100 stuks, in een doosje met stukjes papier. De larven van deze lieveheersbeestjes zitten dan verdeeld over deze stukjes papier. Het beste is om de larven gezamenlijk met het papier direct op het blad te plaatsen nabij de bladluizen. Op die manier kunnen de larven eenvoudig de bladluizen vinden. Tevens worden er papieren zakjes bijgeleverd mocht het lastig zijn om de papieren strookje te plaatsen door bijvoorbeeld te veel wind. De zakjes kun je dan in de planten en gewassen hangen zodat je zeker weet dat het niet wegwaait. Het is ook mogelijk om bij grotere planten of bomen met linnen zakjes te werken die je dan wat steviger kunt bevestigen

Schakel eerst je mieren uit!

Wanneer je de strijd aangaat met de bladluizen in je planten en gewassen dan is tevens heel belangrijk dat je gelijk probeert om eventuele mieren uit te schakelen. Deze mieren beschermen namelijk bladluizen. Dat doen ze om mee te kunnen profiteren van een bepaalde suikersubstantie die de bladluizen afgeven. De mieren zullen er dan ook alles aan doen om de larven van de lieveheersbeestjes die je inzet tegen deze bladluizen te beschermen. Wanneer je merkt dat er mieren in de omgeving zijn dan is het dus verstandig om deze ook aan te pakken. Met de aanschaf van aaltjes kun je de mieren op een natuurlijke en biologische wijze vernietigen in hun eigen nesten. Mocht je niet weten waar de nesten zijn, dan kun je gebruik maken van ecologische mierendoosjes. Om de bladluizen op een goede manier tegen te gaan zorg je er dus eerst voor dat de mieren zijn uitgeschakeld. Het advies is dan ook om minimaal een week tussenperiode te berekenen tussen het vernietigen van de mieren en het plaatsen van de larven van de lieveheersbeestjes om het bladluis te bestrijden.  

Stay in the Loop

Get the daily email from CryptoNews that makes reading the news actually enjoyable. Join our mailing list to stay in the loop to stay informed, for free.

Latest stories

- Advertisement - spot_img

You might also like...