Hoe train ik mijn bekkenbodemspieren?

Elke vrouw heeft al wel eens gehoord van een bekkenbodemspiertraining. Maar wat is het precies, waarom en wanneer heb je het nodig en vooral: hoe begin je eraan? In deze blog kom je er alles over te weten!

Wat zijn bekkenbodemspieren precies?

Eerst wat biologie! De bekkenbodemspieren zijn spieren die, je raadt het nooit… onderin het bekken liggen. Maar welke functie oefenen ze uit? Deze groep spieren heeft een belangrijk takenpakket en dient voor de degelijke werking van een aantal organen in de onderbuik. Ten eerste zorgen de bekkenbodemspieren ervoor dat we onze blaas en darm kunnen afsluiten en ontspannen en druk op kunnen zetten bij ontlasting. Maar, ook bij orgasmes komen de bekkenbodemspieren kijken: bij het klaarkomen spannen ze samen.

Waarom je bekkenbodemspieren trainen?

Als je klaarkomt trekken de spieren bij een orgasme ritmisch samen. Een orgasme kan intenser aanvoelen als bekkenbodemspieren zijn aangespannen en getraind zijn. Ook niet onbelangrijk: strakkere bekkenbodemspieren betekenen een strakkere vagina en dat kan ook plezierig zijn voor je lief: de penetratie voelt namelijk intenser aan wanneer jij deze spieren samentrekt. Vrouwen kunnen na de bevalling te maken hebben met een verzwakking of beschadiging van de bekkenbodemspieren met als gevolg dat ze hun urine niet meer zo goed kunnen ophouden. Het is dan zeker een verstandig idee je bekkenbodemspieren te gaan trainen. Ook wanneer je een dagje ouder wordt, kan je hiermee te maken hebben, dat is perfect normaal, maar het kan natuurlijk als lastig zijn. Gelukkig bestaat er, zoals voor de meeste dingen, een oplossing!

Hoe kan je ze trainen?

Je kan je bekkenbodemspieren trainen met vaginaballen. Jawel, er bestaan speciale balletjes die je in kan brengen om zo je bekkenbodemspieren te trainen en steviger te maken. Ze zijn trouwens niet enkel bedoeld als trainer van deze specifieke spieren. Nee, deze ballen hebben ook een stout kantje. Ze doen namelijk ook prima dienst als speeltje tijdens het voorspel en als je dat wil zelfs tijdens de penetratie. Want naast de standaard vaginaballetjes die je gewoon inbrengt en inwendig probeert vast te houden waardoor je de spieren traint, bestaan ze ook in een vibrerende uitvoering voor extra genot en tinteling. Verder kan je ook vaginaballen verkrijgen die gemaakt zijn van edelstenen zoals jade en rozenkwarts.

Seksspeeltjes

Vaginaballen kan je dus ook als seksspeeltje gebruiken. Sommige vaginaballen kan je ook als anale balletjes gebruiken, ze zijn hier specifiek voor ontworpen. Klaar voor iets spannender dan deze ballen? Begrijpelijk, het is algemeen geweten dat vaginaballen nu niet echt de meest uitdagende vorm van seksspeeltjes zijn. Maar geen paniek, er bestaat een enorme variatie aan speeltjes die nét wat meer pit hebben en voor echt vuurwerk kunnen zorgen in de slaapkamer. Dus, zijn die bekkenbodemspieren strak genoeg? Dan schakel je toch gewoon over naar een nieuw speeltje?

Laatste berichten

Wat je misschien ook leuk vindt

Fietsen in de winter: hoe onderhoud je je training?

Iedereen is een fervente sporter wanneer we tijdens lange dagen kunnen genieten van de zon op onze snoet, toch? In de winter is sporten...

Vitaminen en mineralen: vaak voorkomende tekorten

Iedereen weet ondertussen wel hoe een gezond en gevarieerd dieet eruit moet zien: veel groenten en fruit, aangevuld met volkoren producten voor extra vezels...

Kies voor een gehoorapparaat dat goed bij uw oren past

Goed kunnen horen is voor iedereen natuurlijk erg belangrijk. Toch is het helaas niet voor alle personen weggelegd om op de best mogelijke manier...