Welke koffie je koopt hangt af van je smaak en je apparaat

Wil je een persoon beter leren kennen? Kijk dan eens goed als deze zich in de supermarkt in het pad met koffie bevindt. Bestudeer je iemand goed als deze zijn of haar koffie uitzoekt, dan kun je na afloop heel veel over de persoon vertellen. Welk soort apparaat er in zijn of haar huishouden aanwezig is bijvoorbeeld. Maar ook van welk type koffie deze persoon houdt. Het stevigere werk, of juist de bijzondere smaakjes? Ga je koffie kopen, dan verraad je heel wat over jezelf, zo blijkt.

Geen poespas of voor ieder moment een ander smaakje?

Koffie is koffie. Althans, dat zou je kunnen denken. In de praktijk blijkt dit echter al een hele tijd heel anders te liggen. Want wat is er veel keuze! Vergelijk dat eens met nog niet eens zo heel lang geleden. Koffie kopen betekende toen gewoon een pak gemalen koffie in het karretje in de supermarkt gooien. Je had keuze uit een merk of drie, misschien vijf, maar het verschil daartussen leek meer in de prijs dan in de smaak te zitten. Koffie was koffie, en kijkend naar welk soort iemand kocht, kon je hooguit beoordelen of deze persoon liever A-merken koos of meer op de centjes lette, en voor een huismerk ging.

Hoe anders is dat nu. De ruimte die koffie inneemt in de supermarkt is de afgelopen jaren alleen maar toegenomen. De ‘ouderwetse’ koffie is er nog steeds, van meer merken dan ooit. Maar daar zit het grootste verschil niet in. Met name de manier waarop we onze koffie bereiden heeft ervoor gezorgd dat het aanbod zo is gegroeid. Want wat zijn er veel verschillende koffiemachines op de markt gekomen, die ieder weer hun eigen vorm van koffie vereisen. Koffiebonen, koffiepads, koffiecupjes: voor iedere machine wordt de koffie anders verpakt.

Wat zegt de koffie die je koopt over jou?

Koop je het liefst losse koffiebonen? Dan zullen mensen je snel als een liefhebber zien, als iemand met een dure koffiemachine in huis, iemand met een uitgesproken smaak. Kies je altijd voor Lavazza koffie? Dan ben je loyaal, gehecht aan een merk en niet snel over te halen dit te veranderen.

Belanden er altijd koffiepads in jouw winkelkarretje? Dan ben je iemand die geen al te hoge eisen stelt aan zijn koffie, iemand die niet al te kieskeurig is en voor wie koffie geen ‘way of life’ is. Kies je voor koffiecups? Dan ben je iemand die van variatie houdt, kiest voor kwaliteit en afwisseling en van koffiedrinken een genietmomentje wil maken, maar dan wel zonder er veel tijd en moeite in te steken.

Laatste berichten

Wat je misschien ook leuk vindt

Hoe bouw je je eigen wijnkelder?

Een nieuw jaar, een nieuw project! Zit jij aan het begin van het jaar ook boordevol nieuwe ideeën en wil jij dan graag je...

Alles over elektrische fietsen 

Een elektrische fiets is een ideaal vervoermiddel voor velen. De fietsen zijn de laatste jaren enorm bekend geworden en je ziet er inmiddels veel...

Wat denken muziekliefhebbers van de harry potter-spreuk die dingen laat zweven?

Het Harry Potter-universum heeft een grote invloed gehad op de verbeelding van muziekliefhebbers. Met de magische spreuken die dingen laten zweven, heeft Harry Potter...