De koelte in huis houden tijdens een hittegolf doe je met isolatie!

Het klinkt wellicht als een contradictie, maar niets is minder waar. Wanneer je goede isolatie aanlegt in huis zorg je er namelijk niet alleen voor dat de woning in de winter lang warm blijft, maar in de zomer ook dat hij langer koel blijft! Hoe dit werkt en nog meer wordt uitgelegd in dit blog. Lees het nu voor alle informatie over het onderwerp!

Goede isolatie is niet alleen comfortabel, maar ook nuttig

Zoals al aangegeven in de introductie is het aanleggen van goede isolatie belangrijk voor een paar verschillende punten. Zeker wanneer het erg warm of koud is buiten draagt goede isolatie bij aan een comfortabelere leefomgeving.

Wanneer je een woning niet goed isoleert bestaat het risico dat er lucht van binnen naar buiten kan vervliegen, maar ook dat er lucht van buiten naar binnen kan komen. Dit houdt in dat als het in de winter bijvoorbeeld een keer heel koud is (zoals afgelopen twee winters) je de verwarming extra hoog moet zetten voordat het een beetje warm wordt in huis omdat de warmte steeds naar buiten vervliegt, maar ook omdat er koude lucht naar binnen kan komen. En in de zomer werkt dit exact het tegenovergestelde.

Welke vormen van isolatie bestaan er?

In essentie zijn er eigenlijk vier verschillende soorten isolatie. De meest voorkomende twee zijn muurisolatie en vloerisolatie. Daarnaast is er nog gevelisolatie en dakisolatie. In veel gevallen is het niet meer nodig om het dak te isoleren, omdat dit bij de bouw van het huis al degelijk gebeurt. maar wil je toch betere isolatie voor de muren of de vloer hebben? Dan kan je het beste een professional hiernaar laten kijken.

Behalve de plekken waar je jouw woning kunt isoleren zijn er ook nog verschillende manieren waarop je dit kunt doen. Tegenwoordig zijn er tal van verschillende vormen op de markt die je kunt gebruiken. De meest voorkomende zijn spouwmuurisolatie en isolatie metfolie. Bij die laatste wordt er een dun laagje folie over de bestaande laag isolatie aangebracht, of simpelweg op de muur of in de vloer, waardoor de lucht wordt vastgehouden zonder een tussenbuffer te creëren.

Merk je nu toch dat na het aanleggen van een van deze typen isolatie dat er nog steeds warmte verloren gaat via de muur? Dan is het misschien handig om radiatorfolie aan te brengen op de radiator. Deze folie is hetzelfde als het dunne laagje folie dat in de vloer of muur wordt aangebracht en draagt bij aan het binnenhouden van warmte.

Laatste berichten

Wat je misschien ook leuk vindt

Aalst, het walhalla voor ramen en deuren

Aalst, de Ajuinenstad, de plek waar Carnaval nog belangrijker is dan Kerstmis en Nieuwjaar tegelijkertijd. Hier wonen mensen die van feesten en gezelligheid houden,...

Het perfecte kussen voor zijslapers: ontdek het geheim van mline.be

Het perfecte kussen voor zijslapers: ontdek het geheim van mline.be Slapen is een belangrijk deel van ons leven en een goede nachtrust is essentieel voor...

Drie oplossingen voor een zomer zonder ongedierte

Vanaf nu tot laat in de herfst spenderen we het liefst elk vrij moment in de tuin. Heerlijk genieten! Toch zijn er twee dingen...