De perfecte reiscamera: hoe vind ik die?

Ga jij op reis naar een mooi natuurgebied in Canada? Ga je naar de drukke stad Bangkok? Of naar de Sahara in Noord-Afrika? Wanneer je een (wereld)reis gaat maken is het superleuk om de dingen die je ziet vast te leggen. Zo kun je bij terugkomst foto’s van de reis laten zien aan je vrienden en familie. Maar hoe weet je welke camera het meest geschikt is om mee te nemen? In dit blog geef ik je een paar tips.

Licht

Het is heel vervelend om tijdens je reis een zware camera mee te moeten sjouwen. Kies daarom voor een lichte en compacte camera, zoals een Systeemcamera. Een systeemcamera is niet zo zwaar als een spiegelreflexcamera, maar maakt wel foto’s met goede kwaliteit. Daarnaast is de camera digitaal, en dus niet ingewikkeld om te gebruiken. Je kunt bij deze camera ook de lens verwisselen. Dit zorgt ervoor dat je nog wel wat creatieve vrijheid hebt! Het wordt ook wel een hybride camera genoemd: een combinatie tussen een compact camera en een spiegelreflexcamera. Een beginnende fotograaf kan er zeker mee overweg!

Klein

Vind je een systeemcamera toch te groot voor mee op reis? Dan kun je ook kiezen voor een compact camera. Een compact camera maakt goede foto’s en is ook niet zo ingewikkeld als een spiegelreflexcamera. Bij deze camera hoef je je instellingen niet zelf te regelen, maar kun je wel foto’s maken van goede kwaliteit. Bovendien zijn deze camera’s gemakkelijk mee te nemen: ze zijn klein, compact en licht. Ze passen dus makkelijk in je reistas. Ook hebben ze een zoom-functie, waardoor je mooie planten en dieren van dichtbij kunt fotograferen, zonder dat de foto zijn kwaliteit verliest.

Waterdicht

Als je gaat reizen in gebieden met veel water, kan het ook leuk zijn om een waterdichte camera te kopen. Tegenwoordig zijn er veel cameramerken die een waterdicht model hebben. Je zou er ook voor kunnen kiezen om een gopro of actioncam te kopen. Dit zijn camera’s die geschikt zijn voor extreme sporten. Ze zijn waterdicht, schokbestendig en te monteren op bijvoorbeeld een helm of voertuig. De camera heeft echter ook wat nadelen. Je kunt bijvoorbeeld vaak niet zien wat je filmt, je kunt niet inzoomen en de lens heeft vaak maar een kleine sensor. De kwaliteit kan daardoor vaak tegenvallen. Ben je dus op zoek naar een camera die kan filmen wanneer je gaat ziplinen, raften of kajakken? Dan is de actioncam iets voor jou. Wanneer je liever een camera wilt die mooie reisfoto’s maakt met goede kwaliteit, kun je beter een andere camera zoeken.

Laatste berichten

Wat je misschien ook leuk vindt

Waar ga jij op reis?

Soms moet je even ontsnappen aan de dagelijkse sleur. Voor een paar weekjes niet meer vroeg op moeten om naar werk te gaan en...

Backpacken en roadtrippen met je hond

Een hond is een deel van het gezin. Het dier hoort bij jou, bij je partner en is de trouwste vriend van je kinderen....

Beleef een geweldige tijd met een stedentrip in Venetië

Iedereen heeft wel een lijstje met plekken die men graag nog een keertje wil gaan bezoeken. Het bijhouden van deze lijstjes is absoluut aan...