5 x de mooiste wijnregio’s van Frankrijk

Wijnliefhebbers van over de hele wereld trekken naar Frankrijk om de vele wijngaarden te bezoeken en de mooiste wijnen te proeven. In bijna elke regio van Frankrijk is wel een wijngaard te vinden. Er zijn zoveel bijzondere wijnregio’s dat je soms door de bomen het bos niet meer kan zien. Of je nu van plan bent om Frankrijk te verkennen of op zoek bent naar een goede fles Franse wijn, wij hebben de vijf mooiste Franse wijnregio’s voor je onder elkaar gezet om je een eindje op weg te helpen.

  1. Bordeaux

Samen met Bourgogne en Champagne behoort Bordeaux tot de belangrijkste wijnregio’s van Frankrijk. Zodra u de grens met de Gironde oversteekt, lijkt de opeenvolging van kastelen en wijngaarden elkaar eindeloos op te volgen. De streek produceert enkele van de mooiste en meest zeldzame wijnen van Frankrijk en zelfs ter wereld. Rode Bordeaux wijn wordt doorgaans gemaakt van Cabernet Sauvignon en Merlot en deze stevige wijn heeft aroma’s van zwarte bessen, pruimen en een vleugje aards. De wijnen kunnen wel tientallen jaren ouderen.

bordeaux

  1. Bourgogne

Bourgogne strekt zich uit van het zuiden van Parijs tot het noorden van Lyon. Ondanks het feit dat hier slechts drie procent van de wijngaarden van Frankrijk staat, komen hier enkele van ‘s werelds beste en duurste wijnen vandaan. De belangrijkste druiven uit de streek zijn Pinot Noir en Chardonnay. Naast witte en rode Bourgogne wijn komen er ook prachtige rosé en mousserende wijnen uit de streek.

  1. Champagne

Deze wijnregio is zo beroemd dat er een drankje naar is vernoemd (wat overigens bij wel meer streken in Frankrijk het geval is, maar dat terzijde). Dit mooie Franse wijngebied ligt zo’n 140 kilometer van Parijs. Champagne herbergt een uitzonderlijk mooi landschap met middeleeuwse kastelen en wijngaarden zover het oog reikt. De prestigieuze Champagne wijn wordt gemaakt van Pinot Noir, Pinot Meunier en Chardonnay.

  1. Provence

De Provence is een prachtige historische provincie in het zuidoosten van Frankrijk. Als u van rosé houdt, kan een reis naar de Provence wel eens uw favoriete vakantiebestemming blijken te zijn. Deze prachtige wijnstreek is namelijk verantwoordelijk voor zo’n acht procent van alle roséwijnen ter wereld. De streek staat vol charmante heuveldorpjes, terrasvormige wijngaarden en weilanden vol geurige lavendel.

  1. Loire

De Loirevallei, die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat, is zonder twijfel een van de mooiste regio’s van Frankrijk. Beroemd om zijn natuurlijke schoonheid, romantische kastelen, pittoreske stadjes en uitzonderlijke witte wijnen. De Loirevallei is een waar paradijs voor wijnliefhebbers! Combineer een bezoek aan de kastelen met een proeverij van wijnen gemaakt van Sauvignon Blanc, Cabernet Franc en Chenin Blanc en laat je verleiden tot aan de laatste druppel.

Laatste berichten

Wat je misschien ook leuk vindt

Maak de seks spannender en intenser met glijmiddel!

Seks, iedereen heeft het, maar toch wordt er nog er weinig over gesproken. Daarentegen is het wel belangrijk dat je de juiste stappen neemt,...

De perfecte reiscamera: hoe vind ik die?

Ga jij op reis naar een mooi natuurgebied in Canada? Ga je naar de drukke stad Bangkok? Of naar de Sahara in Noord-Afrika? Wanneer...

Heerlijke wijntips om van te genieten

Wanneer drinken we witte wijn en wanneer rode wijn? Hoe koud of hoe warm moet een wijn zijn? En in welk glas moeten we...