Je hond in de watten leggen doe je zo!

Is jouw hond naast trouw gezelschap en een wandelmaatje ook jouw beste vriend? Dan leg je hem wellicht supergraag in de watten. Dat doe je door hem voldoende aandacht te geven, te laten bewegen, spelen en nog zoveel meer. Ontdek hier onze tips!

Trek eropuit

Rennen op het strand of in het bos is een ware verademing voor jouw viervoeter. Wissel dus je gebruikelijke, dagelijkse wandelroute in jouw buurt eens af met een prachtige plek in de natuur zoals losloopgebieden, een hondenspeeltuin of een uitgestrekt bos.

Bouw een behendigheidsparcours

Naast wandelen is een behendigheidsparcours ook een goede vorm van beweging voor je hond. Ben je handig aangelegd en heb je nog wat spullen in je garage liggen? Dan kan je misschien zo wel aan de slag om een parcours te creëren. Gebruik stokken en takken als horde of koop agility-artikelen zoals een slalom of tunnel.

Verwen je hond met speeltjes

Net zoals kinderen houden ook honden enorm van speeltjes. Koop regelmatig nieuwe hondenspeeltjes. Zo heeft je viervoeter voldoende afwisseling en eindeloos speelplezier. Koop ook speeltjes van verschillende materialen zoals pluche, rubber of latex. Naast piepende speeltjes, kan je ook botten, een flostouw of een pluche knuffel voorzien.

Geef voldoende aandacht

Speeltjes zijn leuk maar honden houden ook enorm van de aandacht van hun baasje. Zorg ervoor dat je regelmatig thuis bent om je hond gezelschap te houden. Honden voelen zich namelijk snel alleen. Voldoende aaitjes en samen tijd doorbrengen vinden ze dan ook geweldig. Moet je af en toe toch voor langere tijd van huis voor je werk of andere verplichtingen? Vraag dan aan een bekende om met je hond te gaan wandelen en hem gezelschap te houden.

Zorg voor een goede slaapplek

Honden zijn sociale slapers. Alleen slapen geniet dus niet hun voorkeur. Ze slapen graag samen met andere honden of mensen. Ze vinden het heerlijk om tegen hun baasje aan te liggen of op hun voeten. Hoewel jij hier vaak mee van geniet, heb je misschien ook graag je nachtrust en wil je liever dat je hond niet mee in bed slaapt. Voorzie daarom een goede, comfortabele slaapplek voor je hond, zoals een hondenmand of een bench. Een hondenmand biedt sowieso een gevoel van geborgenheid omwille van de rand waar ze veilig achter kunnen liggen. Een hondenkussen is ook een goede optie om je hond rustig op te laten slapen.

Laatste berichten

Wat je misschien ook leuk vindt

Hoe bouw je je eigen wijnkelder?

Een nieuw jaar, een nieuw project! Zit jij aan het begin van het jaar ook boordevol nieuwe ideeën en wil jij dan graag je...

Alles over elektrische fietsen 

Een elektrische fiets is een ideaal vervoermiddel voor velen. De fietsen zijn de laatste jaren enorm bekend geworden en je ziet er inmiddels veel...

Wat denken muziekliefhebbers van de harry potter-spreuk die dingen laat zweven?

Het Harry Potter-universum heeft een grote invloed gehad op de verbeelding van muziekliefhebbers. Met de magische spreuken die dingen laten zweven, heeft Harry Potter...