Een nieuwe of tweedehands Audi? De voor- en nadelen op een rijtje!

Wie aan ‘Duitse degelijkheid’ denkt, moet ook Audi noemen. Van sportieve wagens tot stadsauto’s en van luxe wagens tot betaalbare modellen, er is ontzettend veel keuze. Maar ga je nu het beste voor een nieuwe Audi, of kies je toch voor tweedehands? We zetten de voor- en nadelen voor je op een rijtje.

Voor de kieskeurige koper

Gebruik je veel de auto? Grote kans dat je meer eisen hebt aan het comfort en de inrichting van je auto. Een voordeel bij het kopen van een nieuwe Audi is dat in overleg heel veel extra’s mogelijk zijn, een optie die bij tweedehands niet bestaat of heel duur is. Een ander voordeel is dat de auto meestal al voorzien is van de allerlaatste technologische snufjes, zoals een verbeterde veiligheid en meer efficiëntie in brandstofverbruik. Hierdoor kan je zowel geld besparen als de waarde van je auto flink verhogen bij eventuele doorverkoop.

Geen nare verrassingen

Het is soms moeilijk om te weten wat je koopt bij tweedehands auto’s. Bij een goede keuring komt er veel naar boven, maar verborgen gebreken blijven mogelijk. Zo kan het geld dat je bespaarde door tweedehands te kopen heel snel in rook opgaan. Kijk daarom eens naar stockauto’s of koop tweedehandsauto’s bij een auto dealer. Zo ben je vaak nog beschermd door enkele jaren garantie. Benieuwd naar wat er op de markt is? Bekijk eens de nieuwste modellen bij deze audi dealer in Limburg en laat je verrassen door het uitgebreide aanbod.

Tweedehands – een slimme besparing?

Toch valt er veel te zeggen voor het kopen van een tweedehands Audi. Het grootste probleem van nieuw kopen is de waardevermindering bij aankoop. Een nieuwe auto verliest gemiddeld 20% van zijn waarde zodra hij de showroom verlaat. Door steeds langere fabrieksgaranties en betere keuringen wordt het ook steeds aantrekkelijker om toch voor een tweedehandsmodel te gaan. Het is dan ook niet gek dat het merendeel van de verkochte auto’s tweedehands is. Een ander groot voordeel is dat je een enorme keuze hebt, afhankelijk van wat je budget is en wat je belangrijk vindt in een auto. Bijvoorbeeld een tweedehands Audi A6 is beschikbaar in verschillende prijsklassen en is een perfecte tweedehandswagen.

Of je nu voor nieuw of tweedehands gaat, zorg in elk geval dat je prijzen online vergelijkt en dat je koopt van een betrouwbare dealer met een goede nazorg. Zo voorkom je dat je onnodig geld weggooit, en ben je er zeker van dat je lang van je nieuwe auto zal genieten.

Laatste berichten

Wat je misschien ook leuk vindt

De kracht van Petit Forestier in koeltransport

Wat maakt Petit Forestier zo bijzonder? Ze zijn niet alleen de grootste Europese verhuurder van koelvoertuigen, maar ook een bedrijf dat de technologie en...

Welke vaardigheden heeft een muziekliefhebber nodig als hij of zij aan de slag gaat met zakelijk engels?

Hoe ontwikkel je de vaardigheden voor zakelijk Engels als muziekliefhebber? Als muziekliefhebber ben je waarschijnlijk gepassioneerd over muziek en heb je veel interesse...

In hoeverre voelt u zich geïnspireerd door muziek na het verwerven van een zakelijk grijs kenteken?

Muziek heeft een grote impact op iedereen, maar voor velen kan het een extreem krachtige bron van inspiratie zijn. Vooral als het gaat om...