Betaalbare keukenrenovatie

Ben je op zoek naar een nieuwe keuken?  Dat is een leuke, maar soms ook stressvolle zoektocht. Waar moet je allemaal rekening mee houden? Welke stijl past het best bij de rest van je huis? En hoe hou je het betaalbaar? Je keuken is een van de belangrijkste ruimtes in het huis, dus je wil geen overhaaste beslissingen nemen. Hieronder vind je enkele tips die de stress én de kosten zoveel mogelijk beperken. 

Weet wat je wil

Vooraleer je aan de renovatie begint, denk je best goed na over wat je precies wil. Voor welke stijl ga je bijvoorbeeld? Als je nog geen inspiratie hebt, kan je een moodboard maken. Dat kan gemakkelijk via Pinterest. Wie liever old school te werk gaat, kan zijn hartje ophalen in stijlvolle woonmagazines zoals Stijlvol Wonen of VT Wonen. Je zal al heel snel doorhebben welke stijl het best bij je huis past. Nu alleen hopen dat jouw droomkeuken ook binnen je budget past. 

Tool 

Om te weten of je moodboard ook realistisch is, kan je alles eens uittekenen via een online tool. De meeste keukenwinkels bieden een dergelijke tool aan op hun website. Je hoeft slechts de afmetingen van je keuken in te vullen en dan kan je testen welke opstelling het best past. Om een nog realistischer beeld te krijgen, kan je het resultaat in 3D bekijken. Zo weet je bijvoorbeeld meteen of een keukeneiland bij jou een go of een no-go is.  

Showroom

Uiteraard is het ook heel belangrijk om de meubels in het echt te zien vooraleer je beslissingen neemt. Ga dus zeker eens naar een showroom. Je kan er niet alleen inspiratie opdoen, de kans bestaat dat je er al direct met je droomkeuken naar huis gaat. Als een toonzaalkeuken vervangen wordt, verkopen keukenwinkels de ‘oude’ modellen namelijk vaak met een gigantische korting. Je betaalt soms maar een derde van de oorspronkelijke prijs. 

Recupereren 

Vind jij je zin niet tussen die afgeprijsde toonzaalkeukens? Dan kan je ook op een andere manier besparen. Je kan bijvoorbeeld oude keukentoestellen recupereren en opnieuw gebruiken in je nieuwe keuken. Passen ze niet meer bij de nieuwe stijl? Dan kan je ook proberen om ze te verkopen. Retro items zijn hipper dan ooit. 

Extra

Ben je, dankzij die besparingen, onder je budget kunnen blijven? Dan kan je misschien investeren in extra’s. Denk bijvoorbeeld aan speciale verlichting of aan een unieke geluidsinstallatie. Het liefst maak je je keuken zo aangenaam mogelijk, toch? 

Laatste berichten

Wat je misschien ook leuk vindt

Aalst, het walhalla voor ramen en deuren

Aalst, de Ajuinenstad, de plek waar Carnaval nog belangrijker is dan Kerstmis en Nieuwjaar tegelijkertijd. Hier wonen mensen die van feesten en gezelligheid houden,...

Het perfecte kussen voor zijslapers: ontdek het geheim van mline.be

Het perfecte kussen voor zijslapers: ontdek het geheim van mline.be Slapen is een belangrijk deel van ons leven en een goede nachtrust is essentieel voor...

Drie oplossingen voor een zomer zonder ongedierte

Vanaf nu tot laat in de herfst spenderen we het liefst elk vrij moment in de tuin. Heerlijk genieten! Toch zijn er twee dingen...