Welke iPhone heeft het beste geluid?

Als audiophile wil jij natuurlijk het beste geluid. Wanneer het aankomt op de keuze voor jouw iPhone zal dit ook meewegen. In dit artikel nemen we een paar van de beste én meest betaalbare iPhones onder de loep. Daarbij kijken we voor jou speciaal naar hoe het geluid op deze toestellen in elkaar steekt. Kortom, bij welke iPhone klinkt de muziek het best in de oren? 

Stereospeakers

Als je een nieuwe track wilt luisteren op een iPhone, zijn er velen die je voor gek verklaren. Je gaat de tracks immers nooit zo volledig ervaren zoals bij goede fullrange speakers of hoofdtelefoons. Wat overblijft zijn veel frequenties uit de mid- en high range. Daarnaast waren de speakers voorheen nog niet in stereo. Hierdoor kwam het geluid vooral in mono uit jouw iPhone. Sinds de iPhone XR refurbished en iPhone XS zijn stereospeakers toegevoegd.

Introductie stereo

De allereerste iPhone die Apple voorzag van stereospeakers was de iPhone 7. Tegelijkertijd werd er afscheid genomen van de 3.5 mm audiojack aan de onderkant van de iPhone. Met de speakers van de iPhone 7 werd ook een hoger volume en breder frequentiespectrum haalbaar. De opvolger van de iPhone 7, de populaire en veelzijdige iPhone 8, beschikt vervolgens weer over een 25% luidere speaker.

Echte verbeteringen

Bij de iPhone XR en refurbished iPhone XS wist Apple echt het verschil te maken.  De stereospeakers van deze X-familie is niet zozeer luider, maar vooral breder. Hierdoor zou je een betere scheiding horen tussen links en rechts. 

Het stereogeluid is zowel verticaal als horizontaal waar te nemen, maar komt het best tot zijn recht als je de telefoon in landschapsmodus houdt. Het geluid wordt dan echt, representatief aan het audio fragment, langs links en rechts verspreid. Dit gebeurt via enerzijds de telefoonspeaker aan de bovenkant van het scherm en via de rechter grill aan de onderkant van het toestel.

De iPhone XR en iPhone XS zijn allebei uitgerust met de meest slimme sensoren. De gyroscoop is er daar één van. Dankzij de gyroscoop is het voor de iPhone duidelijk wanneer deze verticaal of horizontaal wordt gehouden. Zodra je het toestel naar de landschapsweergave draait, worden de speakers aan de boven- en onderkant gecombineerd tot een stereogeluid.

Videofilmen in stereo

Het mag voor zich spreken dat een hoofdtelefoon zich het beste leent voor de meest optimale stereoweergave. Wil je op de iPhone goede stereokwaliteit met duidelijke scheiding tussen links en rechts, dan kun je het beste oordopjes of een koptelefoon gebruiken. Vanaf de iPhone XS en iPhone XR kun je bij videofilmen het geluid in stereo opnemen.

Voordelige iPhone kopen

Een iPhone XR of XS kopen? Dat kan! Ondanks het feit dat Apple zelf geen iPhone XR of XS meer aanbiedt, kun je nog wel refurbished verkrijgen. Dit betekent dat je heel veel kunt besparen en tegelijk geniet van zekerheden zoals twee jaar garantie. Forza Refurbished is een betrouwbare Keurmerk Refurbished-partij én de nummer 1 Apple refurbished van de BENELUX. Lees alles over: refurbished iphones kopen bij forza-refurbished.be

Laatste berichten

Wat je misschien ook leuk vindt

Hoe bouw je je eigen wijnkelder?

Een nieuw jaar, een nieuw project! Zit jij aan het begin van het jaar ook boordevol nieuwe ideeën en wil jij dan graag je...

Alles over elektrische fietsen 

Een elektrische fiets is een ideaal vervoermiddel voor velen. De fietsen zijn de laatste jaren enorm bekend geworden en je ziet er inmiddels veel...

Wat denken muziekliefhebbers van de harry potter-spreuk die dingen laat zweven?

Het Harry Potter-universum heeft een grote invloed gehad op de verbeelding van muziekliefhebbers. Met de magische spreuken die dingen laten zweven, heeft Harry Potter...