Hoe bouw je je eigen wijnkelder?

Een nieuw jaar, een nieuw project! Zit jij aan het begin van het jaar ook boordevol nieuwe ideeën en wil jij dan graag je creatieve geest volledig de loop laten gaan? Wie van lekker eten en een goed glas wijn houdt, droomt er waarschijnlijk al lang van om een eigen wijnkelder in huis te installeren. Geen idee waar je moet beginnen? Lees dan verder voor enkele praktische tips. 

Ruimte

Het eerste wat je moet doen, is de perfecte ruimte kiezen voor je toekomstige wijnkelder. Dan hoef je je niet langer zorgen te maken over waar je die lekkere bordeaux wijn zo goed mogelijk kan bewaren. Hoewel ik het de hele tijd over “wijnkelder” heb, hoef je je wijn natuurlijk niet per se in je kelder te bewaren. Tegenwoordig wordt er meer en meer gekozen voor een wijnkamer of zelfs een wijnkast. In veel gevallen is die zelfs op maat gemaakt om alle ruimte zo goed mogelijk te benutten. Het voordeel van een wijnkamer of wijnkast is dat je niet ver hoeft te lopen als je zin hebt in een lekker glaasje wijn. Genieten maar! 

Temperatuur 

Toch is het belangrijk dat je erover waakt dat de temperatuur van de wijnkamer zo weinig mogelijk schommelt. Daarom wordt de kelder heel vaak gekozen als ideale plek om wijn te bewaren. Als je je wijnkast te dicht bij de woonkamer installeert, bestaat de kans dat de wijnruimte de warmte zal overnemen. Belangrijk om dat in je achterhoofd te houden als je je ideale plek kiest. 

Sommeliercursus 

Je hebt intussen misschien wel een prachtige wijnkelder, maar ken je eigenlijk wel iets van de wijn die je intussen verzameld hebt?  En het verschil tussen al dan niet mousserende wijn telt niet. Als je antwoord negatief blijft, is het nu misschien wel het ideale moment om daar verandering in te brengen. Schrijf je dus als de bliksem in voor een echte sommeliercursus. Je hebt verschillende niveaus, van beginners tot gevorderden. En als je de cursus afgerond hebt, weet je eindelijk welke wijn bij welk gerecht past! 

Wijnproeverijen 

Een wijnkelder, -kamer of kast is niet alleen handig om je wijn in te bewaren, het is ook vaak een mooie en gezellige ruimte. Als het praktisch haalbaar is, is het eveneens het ideale decor om er een degustatieruimte aan te koppelen voor je vrienden en familie. Dan kan je ineens de interessante info van de sommeliercursus omzetten in de praktijk. Veel plezier! 

 

Laatste berichten

Wat je misschien ook leuk vindt

Alles over elektrische fietsen 

Een elektrische fiets is een ideaal vervoermiddel voor velen. De fietsen zijn de laatste jaren enorm bekend geworden en je ziet er inmiddels veel...

Wat denken muziekliefhebbers van de harry potter-spreuk die dingen laat zweven?

Het Harry Potter-universum heeft een grote invloed gehad op de verbeelding van muziekliefhebbers. Met de magische spreuken die dingen laten zweven, heeft Harry Potter...

Tot welke graden wordt er buiten europa frans gesproken binnen europe?

Ontdek waar Frans buiten Europa wordt gesproken De Franse taal is een populair medium voor communicatie. Niet alleen binnen Europa, maar ook over de hele...